Terugblik op 2014

Door corset op maandag 22 december 2014 10:46 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.660

Wat een jaar was het.. Veel grote dingen langs gekomen die allemaal indrukken hebben achter gelaten. Van de geweldige support hier op Tweakers na aanleiding van een post, tot het regelen van een bruiloft in enkele weken. Het was een chaotisch jaar, maar ook heel leerzaam.

Dit jaar stond natuurlijk in het teken voor mij van acceptatie. Het leren accepteren van het verleden, er sterker door worden en door gaan. Hierdoor heb ik ook een blog post gemaakt die misschien een paar mensen nog kunnen herinneren.
Het was voor mij een zware post om te maken, maar heeft me veel geleerd. En uiteindelijk zelfs nog reacties van mijn ex opgeleverd. Uiteraard allemaal in de trant van "sorry, blabla sorry" en dat soort dingen, maar goed. Je moet toch wat.

Ook moest ik accepteren dat de mensen waar ik jaren lang op heb gebouwd er opeens niet meer kunnen zijn. Mijn oma overleed na een zeer korte periode van dementie. Mijn moeder werd genezen verklaard van kanker, maar haar longen hadden de behandeling niet ongeschonden gehaald. Hierdoor is ze nog steeds erg ziek.
En mijn schoonvader, dat is een wat lastigere situatie. Nadat alles zo positief leek in de chemo's, bestralingen e.d. Bleek uiteindelijk toch dat het geen resultaat had gegeven. Alles was doorgegroeid en verspreid. Het was een hopeloze zaak. De behandelingen werden stop gezet, en hij werd naar huis gestuurd.
En dan stort je wereld toch in. Je wil van alles voor je partner doen, maar je kan het niet, want je weet gewoon niet hoe je moet reageren.

We deden wat we al hadden afgesproken in deze situatie. We gingen trouwen. Aangezien de artsen spraken van een korte periode moesten we alles in 3 weken plannen. Locatie, fotograaf, etc etc.
Het is gelukt, en we hebben een geweldige dag gehad. De huwelijksreis was wat anders dan we wilden, maar deze was ook geslaagd.

En nu, 2015 in? Ik wil nog niet te ver vooruit kijken wetende wat er komen gaat. We gaan in Mei 2 weken naar Italie (ik, mijn vrouw en mijn ouders), en we gaan met mijn schoonouders nog leuke dagen tegemoet. We proberen van de tijd die we hebben te genieten en te zorgen dat het leuk is.

2014 was een zwaar jaar, leerzaam, maar ook emotioneel slopend. In 2015 wil ik niet te ver kijken, maar vooral genieten van de momenten die er zijn. We maken ons tegenwoordig al teveel druk om van alles, maar vraag je nu echt eens af. Wanneer heb je voor het laatst nou een keer stil gezeten, en genoten van het leven. Gewoon met een drankje zitten, geen stress, geen gepieker, maar gewoon genieten.

En dan is het zo ver, je gaat trouwen

Door corset op donderdag 9 oktober 2014 10:35 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 5.746

Wat een apart gevoel. 2,5-3 weken geleden besloten trouwplannen te maken, en dan over een week is het zover. Alles is geregeld, iedereen uitgenodigd, vakantie geboekt.

Laat ik even terug gaan in de tijd. 1,5 jaar geleden. Familie lid krijgt te horen dat hij kanker heeft. Behandelingen beginnen, alles lijkt goed te gaan tot de eerste scans. Tumoren zijn door gegroeid, er wordt over gegaan op een andere chemo.
Deze sloeg niet aan, en had meer bijwerkingen dan resultaat.

Nu 1,5 jaar verder. Niks aangeslagen, veel uitzaaingen en nog kort te leven. Dus de bruiloft vroeg geplanned, en daarom in een zeer kort termijn alles geregeld.

En hoe voel je je dan erbij vragen veel mensen in mijn omgeving. En het enige wat ik kan zeggen, "raar".
Aan de ene kant zo blij dat ik ga trouwen met de vrouw van mijn dromen, en aan de andere kant toch somber, wetend dat dit een van de laatste dingen is die die persoon gaat meemaken.

Ik ben zo blij dat we veel steun ontvangen van mensen, van de trouwlocatie tot de fotograaf, allemaal denken ze mee om dit zo goed mogelijk te laten lopen.

We gaan er de dag van maken die we altijd al wilden, we gaan ervoor zorgen dat iedereen (maar vooral wij) een geweldig moment beleven. Maar toch, ondanks deze positieve gedachte, blijf het in je achterhoofd spoken. De gedachte "We gaan ervoor zorgen dat hij een geweldige dag heeft, dat hij terug kijkt en ziet dat het goed was". En dat is de gedachte die ik vast probeer te houden.

De Mede Deler

Door corset op maandag 11 augustus 2014 11:06 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 5.073

Zoals je ziet is het blog gewijzigd! Waarom?

Omdat de 30 day challenge uit de hand begon te lopen. Voor mezelf vooral. Ik was te druk bezig in mijn hoofd om van alles te bedenken om te posten, hierdoor kwamen er gewoon slechte halfbakken posts uit.
Het doel is nu de 30 day challenges compleet te herzien, en opnieuw te gaan posten op een andere manier. Echter doe ik dit op het moment dat ik daar ook de energie, en tijd voor heb om wat goeds neer te poten.

Goed, de Mede deler!

Afgelopen zaterdag had ik een goede vriend op bezoek, en tijdens een leuk gesprek over mede (hij had het nog niet gedronken, dus ik liet hem wat proeven) kwam er tussen neus en lippen door "Waarom begin je geen mede blog".
Natuurlijk blijft dit lang hangen, veel over gedacht. En ja, de stap genomen. Waarom geen blog maken over mijn hobby?

Wat is Mede

Natuurlijk heb je verschillende soorten mede. Even mijn collectie:
Mede met Vanille
Hier zit een stokje vanille in, geeft het net wat andere smaak. Ook het lekkere eraan, hoe langer je deze laat staan; hoe meer de smaak van de vanille erin trekt.
Klassieke Mede
Gewoon de basis honing mede. Niet speciaal, wat zoetig.
Hanfmet
Een mede met hennep aroma. Dit geeft hem een wat meer stevige smaak, en drinkt het wat minder als een frisdrank. Nog steeds erg lekker.
Kersen met Vanille
Mede met kersen smaak, en ook een vanille stokje. Zelfde idee als de standaard, maar net wat zoeter en fruitiger. Voor mij iets te zoet.
Dennen Mede
Een stuk meer whiskey achtig. Wat rokerige smaak, zwaarder en meer een geniet mede.
Mede met Cajenne Peper
Uiteraard pittige afdronk, je merkt het niet gelijk, maar bij het slikken begint het wat te prikkelen. Net genoeg om lekker te blijven.
Citroen Mede
Erg fris, lekker voor in de zomer. Maar net iets te frisdrankig voor mij.
Mede met Meloen, Banaan en Citroen
Super zoet, wel lekker voor (ook weer) lekker in de zomer in de tuin zitten
Mede met honing uit Kameroen
De wat meer luxe mede. Gemaakt door een wat kleiner bedrijf, zeer stevige smaak. Heerlijk met iets als geitenkaas erbij, of iets anders hartigs (oude kaas zoals een "Ouwe Jongens" kan ook.)
Deze heeft wat meer een balsamico effect.

30 day challenge #5 Larp en Castlefest

Door corset op donderdag 7 augustus 2014 08:22 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 3.090

Zo, tijd voor wat uitleg. Ik krijg uit mijn omgeving, en hier steeds meer vragen. Waarom Larp? Waarom Castlefest? Dat is toch voor nerds.

Ja, en nee. Laat ik het per soort even uitleggen

1.) Larp. Dit is er in vele verschillende varianten. Van kids larp, tot high end re-enactment of post apocalyptic. Alles wat er tussen in zit, zal wel een larp voor zijn.
Waarom doen mensen het? Om gewoon met een groep vrienden lol te kunnen hebben. Om sociaal te zijn, om plezier te hebben. De een verkleed zich voor een voetbalwedstrijd van zijn favoriete club, wij verkleden ons om een weekend even totaal iemand anders te kunnen zijn.

Waar ik me nu voor heb ingeschreven is de kids Larp. Dit is een larp sessie van 1 dag (meestal van 1100 tot 1700) voor kinderen tot 12. Ik ga hier als figurant of NPC aan meewerken. Wat wil dat zeggen? Ik ga zorgen dat het verhaal doorloopt. Dat de kinderen interactie hebben met bepaalde karakters die nodig zijn voor het verhaal.

Ter info een onderzoek
Een van de belangrijkste punten hieruit:
Kinderen spelen graag buiten en het liefst in de natuur of in het bos. Ze houden vooral van niet-voorgeprogrammeerde, avontuurlijke spelletjes
En dat is precies wat ze hieruit halen. Het verhaal veranderd naar de acties van de spelers. Ook moeten ze bepaalde vaardigheden oefenen om zo verder te komen. Denk hierbij aan sociale interactie. Ook moeten ze creatief zijn, en worden ze lichamelijk een stuk fitter.


2.) Castlefest,

Ach, wat heb ik hier niet over gehoord. Nerdfest, losertown, etc etc. En iedereen die ik ken die eerst dat soort onzin uitkraamt, en het een poging geeft, heeft toch altijd veel lol achteraf. Mensen vergeten snel dat het gewoon een muziek festival is met een markt. Het is geen groep nerds die samen komen en rare dingen doen. Nee het is een festival voor 24.000 (2011) mensen om gewoon zichzelf te zijn, te relaxen en gewoon kunnen doen.

Laten we wel eerlijk blijven; natuurlijk zitten er altijd een paar klootzakken tussen. Die zal je altijd tegenkomen. Maar dat heb je overal. Als ik sommige mensne op Castlefest zie.. (bijvoorbeeld, letterlijk als je denkt aan D&D speler qua idee, dan heb je hem. Die een vriendin heeft, en haar constant zit uit te schelden en rond te commanderen.. hoe heb je dan een relatie?)


Maar goed, wat is de challenge hierin voor mij? Tsja.. laat ik eerlijk zijn. Ik kan op internet hele posts maken. Maar zodra ik mensen in het echte leven tegenkom, ben ik niet iemand die een praatje zal maken. Ik ben sociaal niet helemaal vaardig (ach, is op het tweakers forum te merken. Ik ben ronduit bot vaak). En dan ga ik maar Larpen. Waar je sociaal moet zijn, of je wordt het wel :-p

30 day challenge #veels te lange pauze geweest

Door corset op dinsdag 5 augustus 2014 09:59 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 3.456

Ten eerste.. 1000x sorry. De pauze heeft veels te lang geduurd in verband met verschillende redenen:

1.) Ik zat via het UWV plaatsing traject bij een bedrijf. Ik zat rond het einde, dus moest even hard werken om te zorgen dat het goed liep. Resultaat? Jaar contract!

2.) Festival voorbereidingen. Elk jaar in het eerste weekend van augustus is Castlefest. Dit is voor mij het beste stuk van het jaar. Geweldige mensen, muziek, sfeer en gewoon geen gezeik. iedereen kan zichzelf zijn zonder prejudice.

3.) Ouders op vakantie. Dus ik ga met vriendin 2 weken in hun huis wonen, met bagger wifi. Dus kon niet posten :(

Maar goed, wat heb ik gedaan?

De challenges:

1.) Vriendin geholpen
2.) Scheren op den oudsche manier
3.) Larp actief mee bezig gaan

Goed, laten we beginnen:

1.) Vriendin geholpen. Had wat issues, samen aan gewerkt, gaat nu stuk beter.

2.) Scheren.

Was al enige tijd bezig met elektrisch scheren.. Helaas is dat niet het resultaat wat ik zoek. Dus op zoek naar andere optie. Ik kwam via via terecht op:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1598294

En maar begonnen. Voor mij een redelijke challenge omdat ik nogal trillende handen heb. En voor mezelf de challenge, heb ik het doorzettings vermogen om dit om de dag te doen?

Uiteindelijke antwoord; Ja. En huid is een stuk gladder, stuk minder geirriteerd en voelt gewoon een stuk prettiger.

3.) Larp.. Ja, dit is een wat lastigere om uit te leggen.

Voor degenen die niet weten wat larp is:

Lees deze link

Na het verleden ben ik zeer op mezelf gaan leven. Geen vrienden, alleen m'n vriendin en de familie. Dit was alles wat ik nodig had. Vrienden maken is zeer eng, zeer lastig altijd. Ik heb veel moeite met mensen vertrouwen.

Ja, na een tijdje moet ik gewoon accepteren dat 1 persoon die je leven verziekt, niet de gehele wereld is. Het is maar een klein stukje van de bevolking. Dus ik ga de stap wagen. Ik ga meer sociale activiteiten doen.

Het eerste? NPC spelen op een Larp voor kinderen. Deze Larp duurt een dag (van 1100 tot 1700) en is de bedoeling dat kinderen spelenderwijs kennis maken met Larp, en gewoon sociaal een leuk buiten spel kunnen spelen.
Mijn vriendin en ik gaan hier dus NPC op spelen. Wat wil dat zeggen? Wij worden de begeleiders, de verhaal onderdelen. Als het verhaal verteld dat er ergens een paladijn staat die meer informatie heeft, zou het zo kunnen dat ik dat ben.
We zorgen ervoor dat het verhaal goed loopt, dat de kinderen genoeg support krijgen om ook een leuk spel te spelen.