Terugblik op 2014

Door corset op maandag 22 december 2014 10:46 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.419

Wat een jaar was het.. Veel grote dingen langs gekomen die allemaal indrukken hebben achter gelaten. Van de geweldige support hier op Tweakers na aanleiding van een post, tot het regelen van een bruiloft in enkele weken. Het was een chaotisch jaar, maar ook heel leerzaam.

Dit jaar stond natuurlijk in het teken voor mij van acceptatie. Het leren accepteren van het verleden, er sterker door worden en door gaan. Hierdoor heb ik ook een blog post gemaakt die misschien een paar mensen nog kunnen herinneren.
Het was voor mij een zware post om te maken, maar heeft me veel geleerd. En uiteindelijk zelfs nog reacties van mijn ex opgeleverd. Uiteraard allemaal in de trant van "sorry, blabla sorry" en dat soort dingen, maar goed. Je moet toch wat.

Ook moest ik accepteren dat de mensen waar ik jaren lang op heb gebouwd er opeens niet meer kunnen zijn. Mijn oma overleed na een zeer korte periode van dementie. Mijn moeder werd genezen verklaard van kanker, maar haar longen hadden de behandeling niet ongeschonden gehaald. Hierdoor is ze nog steeds erg ziek.
En mijn schoonvader, dat is een wat lastigere situatie. Nadat alles zo positief leek in de chemo's, bestralingen e.d. Bleek uiteindelijk toch dat het geen resultaat had gegeven. Alles was doorgegroeid en verspreid. Het was een hopeloze zaak. De behandelingen werden stop gezet, en hij werd naar huis gestuurd.
En dan stort je wereld toch in. Je wil van alles voor je partner doen, maar je kan het niet, want je weet gewoon niet hoe je moet reageren.

We deden wat we al hadden afgesproken in deze situatie. We gingen trouwen. Aangezien de artsen spraken van een korte periode moesten we alles in 3 weken plannen. Locatie, fotograaf, etc etc.
Het is gelukt, en we hebben een geweldige dag gehad. De huwelijksreis was wat anders dan we wilden, maar deze was ook geslaagd.

En nu, 2015 in? Ik wil nog niet te ver vooruit kijken wetende wat er komen gaat. We gaan in Mei 2 weken naar Italie (ik, mijn vrouw en mijn ouders), en we gaan met mijn schoonouders nog leuke dagen tegemoet. We proberen van de tijd die we hebben te genieten en te zorgen dat het leuk is.

2014 was een zwaar jaar, leerzaam, maar ook emotioneel slopend. In 2015 wil ik niet te ver kijken, maar vooral genieten van de momenten die er zijn. We maken ons tegenwoordig al teveel druk om van alles, maar vraag je nu echt eens af. Wanneer heb je voor het laatst nou een keer stil gezeten, en genoten van het leven. Gewoon met een drankje zitten, geen stress, geen gepieker, maar gewoon genieten.

Volgende: En dan is het zo ver, je gaat trouwen 10-'14 En dan is het zo ver, je gaat trouwen

Reacties


Door Tweakers user mvdam, maandag 22 december 2014 11:22

Heel veel sterkte voor de komende tijd, maar tegelijkertijd ook erg veel geluk en plezier gewenst voor de tijd die je nog wel kan doorbrengen met je schoonvader.

Heb je blogs gedurende het jaar erg mooi gevonden om te lezen, knap hoe je dat kunt delen met de wereld.

Fijne feestdagen en alvast een beter 2015 gewenst!

Door Tweakers user sypie, maandag 22 december 2014 12:08

Zoals ik vanochtend las: Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd.

En ja, dat doen we als mensen vťťl te weinig, ook ik.

Ondanks je situatie wens ik jou en je vrouw veel wijsheid toe in het komende jaar.

Reageren is niet meer mogelijk